XIII Gegant de Pedra 19-02-2023

Este diumenge 19 de febrer vam tindre el plaer de gaudir d'un matí d'esport i muntanya fantàstic.
Com sempre, en un entorn privilegiat, com són els Albergs de Segària, tenia lloc el XIII Gegant de Pedra.
La prova, dins el Circuit Trail Marina, era la 9ª prova, desprès de l'Abdet Trail, Trenclosques (Forna), BTM (Xaló), Tres Tossals (Gata), Mitja Oltà (Calp), Almèdia Trail (Callosa), Camí Bandoleres (Senija) i Mitja Ocaive (Pedreguer).
Finalment, dels 658 inscrits en la prova, 581 foren els finishers que creuaren la meta dels Albergs de Segària, de les tres proves:

- 146 finishers en la Mitja Marató
- 270 finishers en la 13,5k
- 167 senderistes aplegats a meta

Lluís, de Gata, aplegant a les Antenes

Centre Excursionista d'Ondara, baixant cap a Pouets

Amb puntualitat, a les 8.30 del matí es donava inici a la prova de 21kms (Mitja Marató) i tot seguit, a les 09.00 i 09.05 eixien les proves de 13,5k de córrer i caminar.

Breu explicació del recorregut:
Les tres proves compartixen recorregut fins el km 12 de la Mitja Marató, que és el km 11,2 de la prova de 13,5 kms. (tant de córrer, com de caminar), amb eixida des de l'Antic Camp de Tir d'Ondara, peguen una volta per la cantera, per estirar el "pelotó", pugen a la zona dels Albergs i emprenen direcció cap a la Mina de Beniarbeig, per enfilar la primera pujada del dia: Pouets. Una vegada aplegats al Coll dels Pouets, baixaran cap a Benimeli, on els espera la primera festa en la Plaça del poble, amb l'avituallament del km 7 (6kms per a les proves de 13,5kms).
Desprès emprendran una llarga pujada, de 3kms, que els portarà fins les Antenes de Segària, on està ubicat el següent avituallament, amb bona música, bon menjar i millor gent!
D'ací baixen al Coll de Pouets i per la senda de Racons buscaran la Sèquia (o canal) de Segària i ací ja es separen els recorreguts, ja que els de 13,5 kms, ací en porten ja 11,2 i se'n van a buscar la Mina de Beniarbeig, per tornar cap als Albergs i creuar la meta, però als de la Mitja Marató els queda la pujada més dura del dia, amb sols 1km de pujada, s'han d'encarar els 320 metres de desnivell positiu que té Bolumini i el seu Portet de Beniarbeig! Una vegada al Portet, han d'encarar una pronunciada i esvarosa baixada que els portarà fins la Font de Català, 3r avituallament del dia, en el km 14.
Una vegada a la Font de Català, ja ens queda el tram de cursa més agraït, una llarga, però suau baixada, fins el km 17, on tenim el 4rt avituallament al Merendero de El Verger, i des d'on sols ens quedaran dos xicotetes pujades i ja tornarem, per davant la Cova Fosca, fins la zona de la Cantera i pujar a meta triomfants i somrients!!!





Podi Absolut Femeni 13,5k - Belén, Hana i Anto

Podi Absolut Masculí 13,5k - Ignaci, David i Javi

Podi Absolut Femení 21k - Aïda, Àngela i Cindy

Podi Absolut Masculí 21k - Joel, Federico i Llorenç

En quant als podis dels Clubs locals, quedaren configurats de la següent forma:

En 13,5k:

Xiques:
1- Belén Leal - C. Ondara Tri-Esport
2- Paula Tomàs - C. Ondara Tri-Esport
3- Lara Ginestar - C. Ondara Tri-Esport

Xics: 
1- Albert Ferrer - C.A. Ondara
2- Salva Martínez - C.A. Ondara

En 21k:

1- Pau Enguix - C.A. Ondara Trail
2- Mario Reyes  - C.A. Ondara Trail

Entregant els Trofeus tinguérem a Mar Chesa, Regidora d'Esports i a José Ramiro, Alcalde d'Ondara, a més dels membres de la Directiva del Club Atletisme Ondara.

Foto ambient post-meta

Foto ambient post-meta

Al finalitzar la prova, tots els participants gaudiren de les coques i dels entrepans que els voluntaris els estaven preparant en els Albergs de Segària. Tots junts, participants i prop de 100 voluntaris, gaudiren d'un dia fantàstic, de la mà del Gegant!
Comptàrem amb l'ajuda de Protecció Civil, Policia Local d'Ondara, Rubén Fornés, gerent dels Albergs de Segària, Màxima BikesCentre Excursionista d'OndaraAssociació Contra el Càncer d'Ondara, Publiquatre i Lluís Ortolà Lloguer de cadires, així com dels Ajuntaments d'Ondara, Beniarbeig, Sanet i Negrals, Benimeli, Rafol d'Almúnia i El Verger i amb molts més voluntaris, que són amics i familiars i sempre necessaris, tirant-li una mà al Club Atletisme Ondara!
També agrair l'esforç de Forn de Maria Rosa, Forn-Pastisseria Paquibel, Fco. Tomàs Begudes, Allianz Assegurances, etc.

Este proper dissabte 26 de febrer, ens veurem a Xàbia, inici del Circuit a Peu Marina Alta!

Moltes gràcies a totes i a tots i fins la propera edició!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les curses del diumenge 30 d'agost

XIV Gegant de Pedra - Ondara 18-02-2024

15K de Tulsa als Estats Units - 10k Oliva Nova i XXIV Cursa Ròtova 28 i 29-10-2023